top of page
Célia Van Wymersch | SHOXX Dance Club

Hallo, ik ben Célia Van Wymersch en in 2013 maakte ik de grote sprong en richtte ik, in Brakel, SHOXX Dance Club op. Ik was 18 jaar oud en heb die stap durven nemen dankzij Olivier Van der Bracht, mijn LO-leerkracht uit mijn toenmalige middelbare school "KTA Brakel".

 

Het begon allemaal met zijn vraag "Waarom zou je niet gewoon zelf een dansschool oprichten?". Een periode waar ik nu naar terugkijk en denk "Ik heb het toch maar gedaan hé"... Maar ik ga niet liegen. Voor wat hoort wat, en wie mee eten wil moet ook mee dorsen! Ik denk dat ik het wel mag zeggen: wat heb ik en ben ik nu nog steeds mijn hart en ziel aan het geven voor deze dansschool! Maar ik heb er in acht jaar tijd nog geen seconde spijt van gehad.

 

Ik besef bovendien maar al te goed dat dit allemaal niet mogelijk zou zijn zonder de steun van mijn buitengewoon fantastisch team. Daarom wil ik Jana, Océane, Laure, Ianka en Mabel nogmaals bedanken voor hun dagelijkse steun en onuitputtend enthousiasme, ze bedanken dat ze jaar na jaar aan mijn zij willen staan. Ik wil ook mijn ouders bedanken voor de oneindige hulp, mijn dansers voor hun goed humeur en energie, de ouders van de dansers die ons vertrouwen en vol enthousiasme nog onze shows komen kijken,... Jullie zorgen er allemaal voor dat ik dag na dag een betere versie van mezelf wil zijn. Dikke merci.

Weet dat ik begon met dansen op mijn 15e verjaardag, en ja inderdaad, helemaal niet zoals je het zou verwachten want ze zeggen altijd "jong geleerd, oud gedaan". Het kan dus ook ánders. Dat is absoluut een boodschap die ik aan iedereen wil meegeven : het is nooit te laat om te leren, en het is vooral nooit te laat om u te amuseren!

Mijn danservaring kort samengevat in dansworkshops en -lessen (man, wat voel ik mij al oud hihi) :

 • Ik ben in 2010 gestart met een aantal workshops :  verschillende Latin-stijlen (Salsa, salsaton, reggae en reggaeton),  Hip-Hop (Oldschool en Michael Jackson Style) en Afrikaanse dans.

 • Hupssss : microbe te pakken > ik heb me ingeschreven voor Hip-Hop lessen bij Coeurs d'Artistes in Flobecq waar ik ongeveer 7 jaar aan een stuk gedanst heb.

 • Aangezien ik het altijd leuk gevonden heb om zelf nieuwe choreografieën uit te vinden, ben ik op het idee gekomen om mij kandidaat te stellen als monitor voor danskampen in Lierde (voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar), wat ik 5 jaar lang gedaan heb (2011 - 2015). Ik heb vaak aan projecten meegewerkt waarbij ik telkens nieuwe choreografieën moest bedenken (verjaardagsfeestjes, trouwfeesten, schoolactiviteiten).

 • In 2011 heb ik deelgenomen aan So You Think You Can Dance ondanks dat ik jonger was dan 18 jaar, en dus in geen enkel geval geselecteerd kon worden.

 • In 2012, hupssss nieuwe microbe > ik nam er extra danslessen en workshops bij : Jazz, steetdance, hedendaags, Michael Jackson Style, Hip-Hop.

 • In 2013 heb ik, zoals jullie weten, SHOXX Dance Club opgericht. In datzelfde jaar heb ik me ingeschreven aan de Universiteit Gent waar ik in 2017 afstudeerde in de Master Meertalige Communicatie (Nederlands, Frans, Spaans) van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Als je ooit een vertaling nodig hebt, I'm here!

 • Even samengevat, sinds 2010 heb ik les gekregen van Dhelia Younes (2010 - 2017), Dorothée Dehoux (2010), Kenny Camassi Molina Diaz (2010), Laurent Flament (2012), Parcifal De Roeck (2012), KAMATA internationale professionele dansers (2014), Sarah Coral (2015 : Lyrical Hip-Hop, La Urban Dance Factory, Barcelona), Gill Requiere (2019 : Girly), Ellen Houck (2019 : Modern/Jazz), Nina Plantefève-Castryck (2019 : floorwork), Kanessa Rodriguez (2022: Afro Fusion), Septzilla (2022: Afro House), 

 • Facebook - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
 • YouTube - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
bottom of page